Katarga (Ghana)

Eva van Dijk
Eva van Dijk (arbeids- en organisatiepsycholoog, 1972). Vanaf 1996 werkzaam geweest binnen zeer diverse organisaties. Van zeer commerciële bedrijven (ICT, uitzend- en uitgeefwereld) tot NGO ‘s en semi-overheid. Werkervaring in verschillende disciplines en lagen van organisaties, o.a. in de rollen van manager, coach, recruiter, adviseur en doener.

Mijn eigen zoektocht
Na een snelle loopbaan binnen de ICT begon ik over mijn leven en werk na te denken. Was ik wel gelukkig in mijn leven en blij met mijn baan?

Begin 2004 begon MIJN jaar met een sabbatical. Het jaar waarin ik zou wonen en werken in Afrika en het vuur van de liefde van mijn leven zou aanwakkeren. De weg hiernaartoe heeft alles te maken met loslaten. Loslaten van wat je vertrouwd is en wat je zo goed kent. Omgeving van familie en vrienden die zeggen ‘tja dat zou ik ook wel willen maar dat kan niet’ en ‘ik zou toch maar gewoon solliciteren ipv rare fratsen’. Een emotioneel zware en bange periode.

Het buitenland lokte, maar mijn nieuwe liefde ook. Weer besloot ik los te laten. Ik ging! Terug in Nederland besloten we te gaan samenwonen in Deventer. Allebei een reizend sabbatical verder en samen gelukkig.

Volgens mijn familie kon ik toch van de wind niet blijven leven en langzamerhand begon ik de arbeidsmarkt in het oosten te ontdekken. Een stap in de uitgeverijwereld en hectiek van klantcontact heeft me geleerd dat ik behoefte heb aan opbouw en structurele aanpak. Door het leidinggeven in mijn functie in mijn rugzak in te pakken ben ik nu gelukkig in een puur adviserende en coachende rol. Daarnaast ben ik projectleider binnen Coolywooly Reisverhalen en organiseer ik lezingen en publicaties over onze reizen.

In 2009 heb ik het Ghana Verkeersbureau opgericht. Dit past geheel binnen onze filosofie van onze Uitgeverij in Ervaringen. Samen met Gerard organiseren we vele campagnes en projecten om Ghana in Europa op de kaart te zetten.

Kenmerkend voor mijn aanpak: onderzoekend, analytisch, resultaatgericht maar altijd voor mensen, praktisch, onverwachte invalshoeken, uitdagingen. Ik heb veel ervaring opgedaan met coachen, leidinggeven, aanpassen aan verschillende (bedrijfs) culturen en gebruik mijn diverse reiservaring in mijn coachingsstijl.


Home

Loopbaanbegeleiding Coach te Deventer Home
Waarom Coolywooly Reisverhalen?
Actueel
Waar kwam en komt Coolywooly?
Wat doet Coolywooly Reisverhalen?
Contact leggen met Coolywooly reisverhalen
Een reisboek met een missie?
Equador, Galapagos, Patagonie, Antarctica, Uruquay, Paraguay, Brazilie
Voorpublicatie uit Op Staande Voet Op Stap
Verhaal1: Een reizend sabbatical; je baan opzeggen
Verhaal2: Torres del Paine
Verhaal3: Terugkijken op de reis van mijn leven
Waarom op Sabbatical gaan?
Gerard van Heusden
Het kertsverhaal in den vreemde
Waarom daar een boek over schrijven
Bestellen on-line
Recensies
Foto's over Op Staande Voet Op Stap
Bestemmingen van Coolywooly Reisverhalen
Fotopagina over Chili en Patagonie
Fotopagina over Argentinie
Fotopagina over Ghana
Fotopagina over Praag
Fotopagina over Madeira
Fotopagina over Galapagos
Fotopagina over Equador
Fotopagina over Zuid-Amerika
Fotopagina over Europa
Fotopagina over Azie
Fotopagina over Antarctica
Fotopagina over Oceanie
Fotopagina over Afrika
Fotopagina over Argentinie
Links
Inhoud van het boek Voor leden van het interimnetwerk 15 januari 2006; lezing en concert in de School van Frieswijk