Galapagos 2003
Angelique, geb. 1972, Holland

Dit is het begin van de romantiek in de nieuwsbrief: zwoele nachten, golvende vormen, etc. Maar nee lezeressen, niet die romantiek. Ík praat over een stoere tweemaster die dertig jaar geleden van de helling liep in kil Nederland om nu zijn dagen te vullen rond de evenaar bij de Galápagos-eilanden, de romantiek van de Onedin-line, van stampen en rollen, van drie keer per dag uitgebreid eten in de buitenlucht terwijl haaien om de boot cirkelen jagend op vissen, de romantiek van cocktails op het voordek, pelikaan op de boegspriet en fregatvogels in de lijnen.

Deze en andere tekst komt uit het boek
"Op Staande Voet op Stap"

Ik reisde naar de Galapagos via reisorganisatie SAWADEE.


Galápagos
De ecologische schatkamer van Equador; van de wereld? Stevig bewaakt door wetten en instanties: een combinatie van een tourist-tracking&tracing systeem uit de goede oude Oostbloktijd en een dierentuin tijdens MKZ. Hier werd tegen de schenen van de scheppingsleer getrapt door Charles Darwin. Geďsoleerde ligging, warme én koude golf-stromen, relatieve ondiepte (=voedselrijk): zo werd het een uniek gebied met unieke flora en fauna


Red-footed Booby, Isla Genovesa (Galapagos)

Blue Footed Booby, Isla Santa Fe (Galapagos)

Flamingo, Isla Espagnola (Galapagos)Landleguaan, Isla Santa Fé (Galapagos)


Isla Santiago (Galapagos)
Het Galápagos-archipel is gevormd door vulkanische activiteit en daarom staan er niet alleen dieren op het programma: ook schitterende tochten langs ontplofte kraters en een wandeling over een recent lavaveld.


Voor foto's over Equador


Home