MADEIRA; HET EILAND AMORAS IN DE ATLANTIC
Over reisbescheiden, levada's, Vino Verde en een top te ver?


Op Schiphol haalt een allervriendelijkste dame tot mijn grote verrassing een schaar uit mijn handbagage. Ondanks dubbele ervaring is samen je koffers pakken toch moeilijker. Zo staan we op Madeira terwijl het adres toch niet in één van de koffers blijkt te zitten. “Casa Terça, Sitio Ribeira Brava”? Nee, dat kennen we niet. Uiteraard niet; alsof de gemiddelde pomphouder in Doesburg de weg kan wijzen naar “Huize Olifant, gemeente Bronckhorst
27 x 53 km, en toch toppen van 1800 meter en een heuse hoogvlakte op 1300 meter hoogte. Het is onwerkelijk om er te rijden: het uitzicht op de grijsblauwe oceaan met opkomende mistflarden vermengt zich met laaghangende wolken met boven je de helblauwe lucht; een surrealistisch beeld vormt zich op mijn netvlies: een eiland in de wolken! het eiland Amoras!!


Halverwege verhuizen we naar een ander huisje. “Goh, ik wist niet dat jij zo gelovig was” was de mooiste reactie vooraf op ons “we hebben er twee huisjes”. Ook deze casa onvoorstelbaar ruim. Het is van alle gemakken voorzien: zonneterras, barbecue-terras, zwembad met uitzicht op zee, hangmat en uiteraard een koelkast voor de Vino Verde.

Van de hoogste top naar de een-na-hoogste en weer terug, was het plan. Coolywooly-en: Tussendoor moest nog een paar keer een bergje af en op worden gegaan. Weelderige natuur, rotswanden, ravijnen…bedekt door een spookachtige nevel.

“Ik heb niet de behoefte om aan mijn vrienden te vertellen dat ik dit gedaan heb; ik heb geen last van een ego”, temperde Eva de coolywooly-aspiraties. Toch was het Gerard die (bijna) zijn Waterloo vond: “Ook al zijn we twintig meter voor de top, om 16u00 keren we om”, “ik weet niet of we het gaan halen”, “even rusten”, “nog even rusten”.…Vino Verde doet gekke dingen met de mens zijn conditie..En hoe zat het nu met die toppoging? Coolywatje? Nee, ineens was daar eindelijk weer een herkenningsteken dat overeenkwam met de routebeschrijving. We wisten waar we zaten; hoever het dus nog moest zijn. De top was inzicht en de top werd bereikt! De vele traptreden op en neer op de de terugweg zijn vervloekt, maar wel genomen!Home

Home


Waarom Coolywooly Reisverhalen?
Waar kwam en komt Coolywooly?
Wat doet Coolywooly Reisverhalen?
Contact leggen met Coolywooly reisverhalen
Een reisboek met een missie?
Equador, Galapagos, Patagonie, Antarctica, Uruquay, Paraguay, Brazilie
Voorpublicatie uit Op Staande Voet Op Stap
Verhaal1: Een reizend sabbatical; je baan opzeggen
Verhaal2: Torres del Paine
Verhaal3: Terugkijken op de reis van mijn leven
Waarom op Sabbatical gaan?
Waarom daar een boek over schrijven
Bestellen on-line
Recensies
Foto's over Op Staande Voet Op Stap
Bestemmingen van Coolywooly Reisverhalen
Fotopagina over Noord-Amerika
Fotopagina over Zuid-Amerika
Fotopagina over Europa
Fotopagina over Azie
Fotopagina over Antarctica
Fotopagina over Oceanie
Fotopagina over Afrika
Links
Inhoud van het boek Voor leden van het interimnetwerk